De schering is meestal van katoen. De meest gebruikte kleur is rood, maar in recenter tijden doen heel wat nieuwe kleuren hun intrede. De pool van een Pakistaans tapijt is meestal korter en harder dan bij andere tapijten.

Enerzijds heb je Mori tapijten met traditionele Bochara en Turkmeense tekeningen. Anderzijds zijn er de Ziegler tapijten met patronen die gekopieerd werden van oudere tradities uit de regio van Arak, Iran. Vandaag de dag worden er ook heel wat moderne designs met rijke en diepe kleuren gemaakt.

Pakistan

 

Pakistan heeft een ruw en ruig landschap. Het bestaat voornamelijk uit besneeuwde bergtoppen en gletsjers.

 

De productie van tapijten liep gelijk met de productie van tapijten in India. Wanneer het land onafhankelijk werd verhuisden vele Moslim knopers naar het nabijgelegen Pakistan. De meeste werken in Lahore, Karachi en Rawalpind en de tapijtindustrie wordt er nog steeds gesteund door de staat. Traditioneel gesproken gebruiken Pakistaanse knopers vegetale verven.

 

De tapijten geproduceerd in Pakistan worden vooral gemaakt van Australische wol. De wol wordt op zo'n manier bewerkt zodat het een glans krijgt waardoor het er bijna uitziet als zijde. Deze tapijten, met een grote knoopdichtheid, hebben een zeer goede prijs-kwaliteit verhouding.

 


RAVI


ZIEGLER